Friptura de miel
Reteta culinara Friptura de miel din categoria Oaie. Cum sa faci Friptura de miel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de miel
O friptură de miere delicioasă și parfumată. Am tinut carnea in marinada 24 de ore si a devenit minunata cu un amestec de legume la abur si sparanghel la gratar cu putin ulei de masline. „Rețete de Paște”
-1 pulpă de miel (1,5 kg) -250 ml vin alb demisec -1 lamaie -sare -piper -2 linguri ulei -4-5 catei de usturoi -leustean Suplimentar: -un sac de vid, sau un sac care se poate inchide foarte bine -o bucata de folie de aluminiuIntr-un castron mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, zeama de lamaie, vin alb demisec, ulei si leustean. Am tocat partea de leuștean, și am lăsat câteva frunze întregi, pe care le-am bătut puțin cu tăișul cuțitului pentru a elibera aroma.
Se amestecă totul până se dizolvă sarea.
Am folosit pulpa de sus a spatelui pe care am curățat-o de grăsime. Am pus pulpa in punga si am turnat peste ea marinata. Am inchis foarte bine punga si am distribuit marinata pe toata suprafata carnii, i-am facut un masaj puternic. În următoarele 24 de ore carnea va rămâne la frigider. Din când în când punga trebuie răsucită astfel încât marinata să ajungă la toată bucata de carne.
După ce carnea s-a odihnit, o scoatem din pungă și o prăjim pe toate părțile până se rumenește într-o tavă sau tavă care poate fi introdusă la cuptor.
Cand carnea s-a rumenit frumos se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru o ora. Timpul de gătire depinde și de cât de mare este bucata de carne și cât de bine făcută vă place să o serviți (mai mult făcută sau mai mult în sânge).
Am servit carnea cu un amestec de legume aburite si stropite cu putin ulei de struguri si sparanghel la gratar.
Vă dorim poftă bună.
Ingrediente Friptura de miel
-1 pulpa de miel (1,5kg )
-250 ml vin alb demisec
-1 lamaie
-sare
-piper
-2 linguri ulei
-4-5 catei usturoi
-leustean
Extra:
-o punga pentru vid , sau o punga care se poate inchide foarte bine
-o bucata folie aluminiu