Friptura de miel cu cartofi noi

Reteta culinara Friptura de miel cu cartofi noi din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de miel cu cartofi noi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu cartofi noi

 

 A iesit o minunatie de miel sa telingi pe degete . Inca nu era gata de mancat ca mi-a fost ceruta reteta . Succes total ce sa mai zic . Bunatatea  de friptura a fost servita la prima ,, dezlegare " de iesire  la  gradina dupa perioada impusa de stat acasa .

 

INGREDIENTE
2 kg miel -pulpa spate + cotlet 1.5 kg cartofi noi 100 gr slaninuta afumata 2 linguri untura proaspata de porc 1 caciulie usturoi 2 fire usturoi verde 3 fire tarhon verde 1 legatura patrunjel verde 1 lingura rasa boia rosie ardei 1 lingurita rasa usturoi granulat 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingurita rasa piper negru macinat 1/2 lingurita chilli 2 linguri pasta rosii + 2 linguri zeama lamaiie + 4 linguri apa + putina sare rosii cherry pentru decor sare Cartofii noi se curata , se taie in felii si se amesteca cu sare , piper , usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie . Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc . In locurile formate se introduc catei de usturoi si feliute de slanina afumata . Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator . Masati bine carnea de miel cu sare, boia , chilli , usturoi granulat , piper si untura. . Se aseaza carnea condimentata deasupra cartofilor . Taiati tarhonul verde si presarati impreuna cu cimbrul pe deasupra . Se infasoara tava in folie de aluminiu si se da la cuptor 1.5 ore la 220 grade C Dupa aceast timp se scoate folia si se unge carnea cu amestecul din pasta rosii , zeama lamaie, apa si sare . Se ridica temperatura la 280 grade si se lasa cam 7-8 minute pentru rumenire . Supravecgheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D Decorati tava decu friptura de miel cu patrunjel proaspat si rosii cherry. Puneti alaturi salata preferata de cruditati .

Pofta buna !!!

Ingrediente Friptura de miel cu cartofi noi

2 kg miel -pulpa spate + cotlet

1.5 kg cartofi noi

100 gr slaninuta afumata

2 linguri untura proaspata de porc

1 caciulie usturoi

2 fire usturoi verde

3 fire tarhon verde

1 legatura patrunjel verde

1 lingura rasa boia rosie ardei

1 lingurita rasa usturoi granulat

1 lingurita cimbru uscat maruntit

1 lingurita rasa piper negru macinat

1/2 lingurita chilli

2 linguri pasta rosii + 2 linguri zeama lamaiie + 4 linguri apa + putina sare

rosii cherry pentru decor

sare

Categorii