Friptura de miel cu fileuri anchoa

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu fileuri anchoa

Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta). Nu se pune sare in marinata deoarece anchoa si sosul de soia sunt suficient de sarate. In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi. Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore. Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei. O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptorul incins la 220C in prealabil pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava. Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia. Nu uitati sa ajustati timpul de coacere in functie de greutatea pulpei, a mea avea 1.5 kg. Am servit-o doar cu un sos simplu facut din iaurt gras amestecat cu multa ceapa verde si patrunjel tocat. Si un pahar de vin rosu sec... Va recomand si alte doua sosuri langa aceasta friptura: tzatziki si chimichurri. Pofta buna !!!

Ingrediente Friptura de miel cu fileuri anchoa

pulpa de miel cu os (1.5 kg).

3 catei usturoi.

Marinata

2 linguri cu varf mustar cu seminte.

3 catei usturoi.

3 fire cimbru(se poate si uscat la punga).

1 fir rozmarin(se poate si uscat la punga)

8 fileuri anchoa in ulei de masline.

coaja de la 1 lamaie.

2 linguri suc lamaie.

2 linguri sos de soia.

2 linguri ulei masline tocate.

sare si piper.

Categorii