Friptura de miel cu garnitura de orez
Reteta culinara Friptura de miel cu garnitura de orez din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de miel cu garnitura de orez
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de miel cu garnitura de orez
„Rețete de Paște”
700-800 g de miel 5-6 catei de usturoi verde 100 g bulion mărar 200 g de orez 2-3 crenguțe de ceapă verde 50 ml ulei sareTăiați ceapa rondele și puneți-o în ulei încins. Adaugam orezul si lasam sa fiarba inca 4-5 minute, adaugam apa si sare dupa gust si lasam sa fiarba.
Punem intr-o tava carnea de miel, adaugam usturoiul feliat si bulionul dizolvat in apa. Se presară cu sare și se coace 45-50 de minute, sau până când mielul este fiert. Daca este nevoie, adaugam apa din cand in cand. La final se adauga in friptura mararul tocat marunt.
Servim friptura cu garnitura de orez.
Ingrediente Friptura de miel cu garnitura de orez
700- 800 g carne de miel
5-6 fire de usturoi verde
100 g bulion
marar
200 g orez
2-3 fire de ceapa verde
50 ml ulei
sare