Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac
Reteta culinara din categoria Oaie. Cum sa faci Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac
E o toamna frumoasa, calda si bogata. Am profitat de vremea de afara si de bogatia toamnei si am adaptat o reteta in functie de sezon. Am folosit carnea de miel, chiar daca ea nu se gaseste in acest sezon asta doar daca o aveti la proviziile din congelator. Sincer, imi era pofta de o friptura buna de miel J)) si in acelasi timp mi s-a parut ca se potriveste foarte bine cu ghebele, dar si cu dovleacul. Rezultatul nu ma dezamagit.
Ingrediente Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac
Carne de miel(eu am avut o pulpa)
500 gr ghebe proaspete
1 lingura unt
2 linguri ulei de floarea soarelui
Sare si piper proaspat rasnit
3-4 graunti de usturoi
1 legatura patrunjel
1 dovleac placintar(mai mititel)
Marinada pentru carnea de miel: 500 ml vin roze demisec, 1 ceapa tocata pestisor, 3 graunti de usturoi tocat marunt, 1 lingurita boabe de piper si ienibahar, 1 lingura sare, 1-2 linguri miere, cimbru, menta