Friptura de miel cu rucola
Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de miel cu rucola
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de miel cu rucola
Spălați mielul.
Într-un castron mare adăugați cele 4 kg de sare, 1 lămâie storsă și condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, mărar, cuișoare, fenicul și 1 sau 2 litri de apă și amestecați marinada.
Adăugați mielul în marinată și lăsați-l la macerat cel puțin 4 ore. Daca marinada nu acopera carnea, o putem intoarce din ora in ora sau mai adaugam in vas apa cu sare.
Separat, se face o pastă într-un blender din rucola, căței de usturoi, 1 lămâie storsă și 100 ml ulei. Daca pasta pare prea groasa putem adauga o cana de apa.
Scoatem carnea din marinada, o spalam bine cu apa, o asezam intr-o tava cu capac si o ungem bine cu pasta de rucola. Ce a mai ramas din paste punem deasupra fripturii. Punem capacul pe tava si il dam la cuptorul incins la 170C pentru o ora. Se lasa apoi sa fiarba inca 1,5 ore.
Friptura este foarte fragedă și nu se simte gustul de miel.
Ingrediente Friptura de miel cu rucola
1 kg carne miel sau oaie
2 lamai
4 linguri sare
1/2 lingurita praf cimbru
1/2 lingurita praf ghimbir
1/2 lingurita busuioc
1/2 lingurita marar
1/2 lingurita praf cuisoare
1/2 lingurita praf fenicul
100 ml ulei
100 gr rucola
7-10 catei usturoi