Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Reteta culinara Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere din categoria Oaie. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

 

E cea mai buna friptura de miel pe care am mancat-o! Carnea a iesit frageda, gustul, demential si nu s-a simtit deloc mirosul specific al carnii de miel.

Ingrediente Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

2 kg,500 carne de miel, cu tot cu os

Marinata pentru miel:

2 cepe mijlocii

o radacina de ghimbir proaspat (daca nu puteti gasi, o varianta ar fi telina).

Sare.

2 linguri amestec condimente mexicane (nu am avut boia)

6,7 linguri de ulei pentru prajit.

5 linguri de zeama de lamaie.

5 linguri de miere.

Pentru sosul final:

un pumn de menta proaspata taiata.

2 linguri de zahar brun

2 linguri de otet balsamic

3 linguri de whisky; putem pune si coniac

Categorii