Friptura de miel cu vin si usturoi

Reteta culinara Friptura de miel cu vin si usturoi din categoria Oaie. Cum sa faci Friptura de miel cu vin si usturoi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu vin si usturoi

 

„Rețete de suflet”

1 sfert de miel (3,2 kg) 300 ml vin alb 1 catel de usturoi 50 ml ulei boia dulce piper sare

Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca.

Punem uleiul si bucatile de miel intr-o tava si le ungem bine cu ulei.

Se presară cu sare, boia de ardei, piper și se adaugă vinul, stropind pulpa.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute.

Din cand in cand intoarceti si  ungeti friptura de miel cu sosul din tigaie.

Cand este gata se pune usturoiul tocat marunt si se da la cuptor pentru inca 10 minute, se unge cu sosul din tava.

Scoatem friptura de miel din cuptor, o lasam 5 minute si o ungem cu sosul din tava si se poate servi.

Se poate servi cu sau fara garnitura.

 Poftă bună!

Ingrediente Friptura de miel cu vin si usturoi

1 sfert de miel (3,2 kg)

300ml vin alb

1 capatana de usturoi

50ml ulei

boia dulce

piper

sare

Categorii