Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

Reteta culinara din categoria Oaie. Cum sa faci Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

 

 Rețete de suflet

1,5 kg pulpă și coaste de miel sare piper colorat cimbru uscat usturoi aproximativ 50 g ulei de masline aproximativ 70 ml apă aproximativ 300 ml

Am scos carnea de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete, am fost paznic, nu am mancat tot mielul de Paste. Am pregatit ingredientele, am curatat usturoiul si l-am macinat, apoi am adaugat sare, piper si cimbru ( condimentele nu le-am cantarit, le-am pus in ochi, cat mi s-a parut suficient pentru cantitatea de miel) am adaugat uleiul de măsline și amestecat bine. Am taiat pulpa de miel, am presarat putina sare pe toata suprafata carnii, apoi am uns-o cu amestecul de condimente. Am pus pulpa in ceaunul wok, am turnat apa peste ea, am bagat ceaunul la cuptor, la inceput am dat focul la maxim aproximativ 20 de minute, apoi am redus focul la mic, am pus capacul peste ceaun si se lasa aproximativ 1 ora si 30 min. După 1 oră și 30 de minute, am ridicat capacul și am lăsat să se rumenească aproximativ 1 oră, tot la foc mic. Din cand in cand am luat sosul si am uns carnea. Atât, a ieșit o friptură delicioasă. Bucura-te de masa ta !

Ingrediente Friptura de miel gatita lent la ceaunul-wok

1,5 kg pulpa si coaste de miel

sare

piper colorat

cimbru uscat

usturoi cca 50 g

ulei masline cca 70 ml

apa cca 300 ml

Categorii