Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

 

 Sotul meu este mare amator de miel . Mai avem noi prieteni la fel de mari amatori .Deci nu a fost o problema sa terminam tava generoasa de friptura .  

2 kg miel noaten - pulpa si costite 500 gr ciolan dezosat afumat 500 ml vin rosu 100 ml ulei sau untura de porc 1 lingura rasa chimen 1 lingura rasa boia rosie 1 lingurita piper negru macinat 2 cepe rosii 1 ceapa alba 3 catei usturoi 1 lingura pasta ardei iute ungureasca 1 lingura rasa cimbru uscat maruntit 2 ardei iuti patrunjel verde ardei galben sare  Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper. Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga  . Deasupra se toarna vinul  si se lasa la marinat peste noapte . De cate ori va amintit mai intoarceti carnea .  A doaua zi la amiaza am scos carnea  din marinata . Se scurge bine pe un gratar [ eu am acela de inox de4 la cuptorul cu microunde ] .  Carnea de miel se prajeste bine in ulei  pe toate partile  pana se rumeneste .  Grasimea rezultata dupa prajire eu am aruncat-o. Oricum la coacere carnea va mai elibera inca grasime Transferati   carnea intr-o tava . O ungeti cu pasta ungureasca de ardei . Deasupra se pun e ceapa si usturoiul feliate  . Presarati cimbrul maruntit . Ciolanul afumat si dezosat de porc se taie felii si se aduga printre feliile de carne de miel . Afumatura va da un plus de gust fripturii . Turnati doua cani de apa si dati tava la cuptor pentru doua ore la 180 grade Celsius .  Taiati o bucata d ehartie de copt pe care o mototoliti si o treceti prin jetul de apa de la robinet . Se pune bucata de hartie peste carnea din tava . Aceasta nu va etanseiza perfect tava dar va lasa sa iasa aburul . In acelasi timp carnea nu se va ard ela prepararea indelungata . Acest truc il stiu de la Jamie Oliver si se poate aplica si la alte preparate  coapte la cuptor .   Cand friptura este suficient de patrunsa [ la mine iesea osul din carne , doar cum il atingeai :D ] . Se scoate hartia de copt si se mai lasa putin pana  ajunge la gradul de rumenire dorit .  La servire pentru prospetime si culoare am folosit ardei iute rosu , ardei gras galben si patrunjel .  Garnitura am avut cartofi rantaliti  si varza murata . Pofta  buna !!!

Ingrediente Miel noaten cu ciolan afumat, la cuptor

2 kg miel noaten - pulpa si costite

500 gr ciolan dezosat afumat

500 ml vin rosu

100 ml ulei sau untura de porc

1 lingura rasa chimen

1 lingura rasa boia rosie

1 lingurita piper negru macinat

2 cepe rosii

1 ceapa alba

3 catei usturoi

1 lingura pasta ardei iute ungureasca

1 lingura rasa cimbru uscat maruntit

2 ardei iuti

patrunjel verde

ardei galben

sare

Categorii