Dulceata din fructe de aronia

Fructele de aronia se pot folosi şi la prăjituri, se pot prepara şi gemuri sau dulceţuri din ele. Din fructe se extrage un pigment puternic care este folosit în industria alimentară.

Timp de preparare 9 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din fructe de aronia

Se spală fructele, se înlătură frunzele şi coditele şi pun într-un vas în straturi alternative cu zahărul sau mierea.

Se lasă vasul acoperit până a doua zi, apoi se adaugă o cană de apă, scorţişoara şi se fierbe la foc potrivit până când fructele se înmoaie şi siro¬pul se leagă bine.

Se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate.

Ingrediente Dulceata din fructe de aronia

1 kg fructe de aronia

800 g zahar (sau miere de albine)

1 lamaie

1 baton de scortisoara

Categorii