Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

Se spala si se zvanta carnea apoi se condimenteaza cu condimentele pentru friptura, concentrat, piper, curry. Intr-o cratita cu ulei incins prajiti carnea pe ambele parti la foc iute cateva minute, apoi adaugati 50-60 ml apa si dati focul mic. Completati tot timpul cate putina apa cand scade si intoarceti carnea pe toate partile pana se inmoaie foarte bine, apoi lasati pana scade complet apa. Adaugati usturoi taiat feliute subtiri si cateva bucatele de morcov si ardei rosu si mai prajiti cateva minute pana se rumeneste frumos. Asezati pe farfurii friptura cu sos din cratita si o lingura de mamaliguta langa ea. Garnisiti cu frunze de patrunjel verde si bucatele de morcov si ardei rosu. Pofta buna.

Ingrediente Friptura de pui inabusita cu mamaliguta

1,5 kg pui (pulpe

piept

aripi)

60-70 ml ulei

1 capatana usturoi

1 morcov

cateva feliute de ardei gra

2-3 fire patrunjel

sare

piper

curry

condimente pentru friptura

1 cub/lingurita concentrat pui/legume

Categorii