Friptura de rata cu sos de cirese

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat si sare. Intr-o tigaie teflonata punem carnea cu pielea in jos si prajim la foc mediu cca 5 minute sau pana se aureste carnea usor. Transferam carnea intr-un vas ce poate fi pus la cuptor si coacem la 200 grade C 15-20 minute ( acest timp de coacere este suficient pentru ca friptura sa fie mediu facuta, roz la interior, dar sa nu fie in sange). Dupa preferinte, se poate mari timpul de coacere. Friptura va fi lasata dupa coacere sa se "odihneasca" si sa-si desavarseasca gustul 5 pana la 10 minute. Cat timp e friptura la cuptor, caramelizam ceapa intr-o lingura sau doua din grasimea de rata. Adaugam vinul/siropul de struguri si lasam pana scade lichidul la jumatate,apoi punem ciresele si le fierbem 2 minute. Adaugam supa de pui cu mierea si daca vrem dulceata de cirese amare. Lasam totul la fiert pana se obtine un sos cu consistenta de dulceata.In compozitia rezultata adaugam untul, amestecandu-l bine in sos. Asezonam dupa preferinte. Servim friptura peste care am pus cate o lingura de sos si langa care adaugam ciresele, cu cartofi taiati felii subtiri si prajiti in untura de rata sau cu cartofi "evantai" peste care adaugam smantana si cascaval ras.

Ingrediente Friptura de rata cu sos de cirese

Pentru friptura:

pulpe si/ sau piept de rata

Pentru sos:

o ceapa tocata

o cana cu cirese amare fara samburi (merg si ciresele rosii pietroase

congelate

asa cum am avut eu si le "ajutam" cu putina dulceata de cirese amare)

120ml vin rosu sau sirop de struguri

miere dupa gust. dc am pus sirop nu mai punem miere

120ml supa de pui

30g unt

sare

Categorii