Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20 min.in frigider.Se scot din marinada,se scurg si se aseaza intr-o tigaie antiaderenta (de ceramica sau de teflon) incinsa pentru a se rumeni pe toate partile. Dupa rumenire se scoate carnea si se aseaza in tava. Separat in tigaia in care s-a rumenit carnea se toarna sucul de portocale,mierea si arpagicul din borcan cu tot cu zeama.Se tine pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere,apoi se toarna in tava peste friptura si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil pana se rumeneste frumos.Se condimenteaza cu piper alb,nucsoara, coriandru si se sareaza dupa gust.Daca nu aveti coriandru puteti folosi busuioc.

Ingrediente Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

- Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul

- 2 borcane arpagic

- 1/2 lingurita de miere

Pentru marinada - o portocala

coriandru

nucsoara

piper alb proaspat macinat

sare de mare sau sare roz de Himalaya

o lingura ulei de masline.

Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala

arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust

Categorii