Friptura inabusita de rata cu sos picant

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura inabusita de rata cu sos picant

Rata se curata, se spala si se pune sa se friga inabusit aproximativ 90 de minute,cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat taiat feli si un pahar cu apa.Cand este fripta se scoate osul piptului. In sosul ramas, se adauga faina, care se rumeneste, apoi o lingurita de zahar caramelizat uscat, cuisoare si zeama de carne, se lasa sa fiarba 15 minute si apoi se strecoara si se adauga vinul rosu, intre timp se curata perele, se taie in jumatati si se fier intr-o cratita cu putin zahar si apa.Rata se transeaza apoi se asaza pe un platou. Se garniseste cu fursecuri de cartofi preparate dein pire de cartof amestecat cu ou cu nucsoara si sare,coapte intr-o tava unsa cu unt si cu jumatati de pere aranjate pe feliile de franzela prajita in prealalbil in unt(in gaura care s-a format la pere prin scoaterea clodului se pune gemul de coacaze.

Ingrediente Friptura inabusita de rata cu sos picant

1 rata

70 g unt

zarzavat 100 g

un pahar de apa

sare si piper dupa gust,1 lingura faina

1 lingura unt

3 lingurita zahar

2 pahare zeama de carne

cuisoare,100 ml vin rosu

sare si piper dupa gust,fursecuri de cartofi

300 g cartifi

2 oua

sare dupa gust

nucsoara

5 pere

50 g gem de coacaze

5 feli franzela.

Categorii