Friptura marocana de berbecut

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Maroc. Cum sa faci Friptura marocana de berbecut

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura marocana de berbecut

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce. De fapt aceasta era marea mea curiozitate, ce aroma dau lamaile uscate? Va spun sincer ca merita asteptarea, aroma este fina si deosebita, ai impresia ca mirosi un dulce rafinat.

 

INGREDIENTE
600 gr cotlet berbecut 1 kg pulpa berbecut cu os 100 ml ulei masline 10 frunze mici dafin 15 cepe foarte mici albe si rosii 2 lamai uscate 1 lingura oregano maruntit 1 lingurita boia dulce ardei 1 lingurita pudra de curcuma -optional 1/2 lingurita pudra chilli otet balsamic sare rosii cherry Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa. Stropiti bine totul cu otet balsamic. Se toarna apa in tava, atat cat sa acopere carnea. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 2 ore. In ultima jumatate de ora se indeparteaza folia de aluminiu ca friptura sa se rumeneasca. In ultimele 10 minute puneti si rosiile cherry stropite si ele cu otet balsamic ca sa se inmoaie usor. Serviti friptura marocana de berbecut cu garnitura de orez sau cus-cus.

Pofta buna !!!!

Ingrediente Friptura marocana de berbecut

600 gr cotlet berbecut

1 kg pulpa berbecut cu os

100 ml ulei masline

10 frunze mici dafin

15 cepe foarte mici albe si rosii

2 lamai uscate

1 lingura oregano maruntit

1 lingurita boia dulce ardei

1 lingurita pudra de curcuma -optional

1/2 lingurita pudra chilli

otet balsamic

sare

rosii cherry

Categorii