Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor
Instructiuni de preparare Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor
Ingrediente Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor
* 1 gãinã
sau altã pasãre de cca. 2 kg.
* sare
piper
* 1 linguritã sofran indian
* câteva fire cimbrisor proaspãt
*1 ardei iute rosu tãiat in douã optional
*2 portocale
* 4-5 cãtei de usturoi dati prin presã
*1 ceapã mare
*100 gr. prune uscate din comert
*3-4 linguri ulei de mãsline
*2 linguri brandy sau wiskey
*optional vin alb
*1 lingurã otet de zmeurã optional
Umpluturã à Chefe :
*ficat de pui si pipote tãiate bucãti mici
*2 linguri ulei de mãsline
* foi de dafin
*1 pãhãrel mic vin de Porto
Madeira...
* 100 gr. prune uscate din comert
*100 gr. miez de pâine
* sare si piper
Garniturã:
mere si castane la cuptor