Gem de caise - Petitchef
Daca va plac caisele, de ce sa nu faceti un gem de care sa va bucurati pe tot parcursul anului? Usor de facut, aceasta reteta necesita doar 3 ingrediente! Urmariti reteta scrisa + indicatiile video si nu veti da gres!
Instructiuni de preparare Gem de caise - Petitchef
Spalati si taiati caisele in jumatate. Scoateti samburii. Puneti caisele intr-o oala cu zahar si sucul de 1 lamaie.
Puneti vasul pe foc, amestecati si aduceti-l la punctul de fierbere.
Cand amestecul incepe fiarba, gatiti timp de 30 - 45 de minute la foc scazut, amestecand ocazional.
Pentru a verifica daca gemul este gata, luați o lingura din compozitie dupa ce a fiert 30 de minute. Puneti pe o farfurie rece. Daca se incheaga, este gata, altfel va trebui sa mai fiarba inca 10-15 minute.
Se toarna gemul in borcare, se inchid bine si se intorc cu fundul in sus. Tineti vasele intoarse pana cand acestea se racesc. Acest lucru va permite sa sterilizeze vasele.
Gata!