Gogoșari întregi murați

Reteta culinara Gogoșari întregi murați din categoria Muraturi. Cum sa faci Gogoșari întregi murați

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gogoșari întregi murați

 

Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva preparate pentru ”la iarnă”. Gogoșarii murați sunt printre preferații mei, însă, cred că cei mai gustoși sunt cei conservați întregi. Semințele și cotorul acestora le dă un gust aparte.

Ingrediente Gogoșari întregi murați

3 kg gogoșari

ardei iuți ( opțional )

1 l oțet concentrație minimă 9%

2 l apă

două linguri cu miere

zahăr după gust ( aproximativ 500 g )

60 g sare grunjoasă neiodată

3 foi de dafin

amestec de condimente pentru murături ( semințe de muștar, ienibahar, coriandru, piper, etc. )

câteva tije dintr-o rădăcină de hrean

Categorii