Gogoșari întregi murați
Reteta culinara Gogoșari întregi murați din categoria Muraturi. Cum sa faci Gogoșari întregi murați
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gogoșari întregi murați
Pentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva preparate pentru ”la iarnă”. Gogoșarii murați sunt printre preferații mei, însă, cred că cei mai gustoși sunt cei conservați întregi. Semințele și cotorul acestora le dă un gust aparte.
Ingrediente Gogoșari întregi murați
3 kg gogoșari
ardei iuți ( opțional )
1 l oțet concentrație minimă 9%
2 l apă
două linguri cu miere
zahăr după gust ( aproximativ 500 g )
60 g sare grunjoasă neiodată
3 foi de dafin
amestec de condimente pentru murături ( semințe de muștar, ienibahar, coriandru, piper, etc. )
câteva tije dintr-o rădăcină de hrean