Gratar de aripioare si mititei de pui

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gratar de aripioare si mititei de pui

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru gratar de pui si se indoaie trecand varful aripioarei in spatele capatului mai gros. Din carne de pui tocata (sau pieptul si pulpele tocate) si condimentata cu usturoi tocat foarte fin (sau granulat), sare, piper, paprika, 1 lingurita bicarbonat de sodiu se formeaza mititeii cu mana uda sau unsa cu ulei. Se lasa la rece cam 30 minute (puteti pregati totul cu o seara inainte, gratarul va fi mult mai gustos). Asezati aripioarele si mititeii pe gratar (pe aragaz sau afara la picnic) si lasati pana se rumesc frumos. Garnisiti cu verdeata tocata. Se servesc cu salata, mustar, mujdei, sos de usuroi (sos Yoli), cartofi prajiti sau piure, hrean ras su cu ce preferati.

Ingrediente Gratar de aripioare si mititei de pui

Pentru 6 persoane:

1 kg aripioare de pui

700 g carne tocata de pui (sau 1 piept si 2 pulpe fara piele)

1 capatana usturoi (sau usturoi granulat)

sare

piper

condimente pentru gratar de pui

paprika

1 lingurita bicarbonat

patrunjel verde

Categorii