Gratar de pui cu sos roquefort

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gratar de pui cu sos roquefort

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora. Dupa o ora le prajim pe un grill cu focul dat pe mediu sa se patrunda bine. Separat facem sosul de branza roquefort punand intr-o caserola branza, untul, laptele si vinul si lasand sa se topeasca si omogenizeze la foc mic . Aranjam pe un platou gratarele si le servim cu cartofi prajiti si un decor facut din salata verde, castraveti si morcov . Eu am preferat sa le servesc in varianta asta si cu sos de branza presarat peste. Decorul facut a fost pe ca de simplu pe atat de efect si a servit si pe post de salata

Ingrediente Gratar de pui cu sos roquefort

Avem nevvoie pentru 2 persoane de : 5-6 felii potrivite de piept de pui

o lingura de ulei de masline

o lingurita de sos soia

o lingurita otet balsamic

o lingura de ketchup ( sau sos de rosii )

sare ,piper

ierburi uscate aromate ( eu am pus ierburi pentru salate ca are toate ierburile aromate si usturoi uscat) . Pentru sos avem nevoie de 50 de grame de branza roquefort

o lingura de lapte

cateva bucati de unt si o lingurita de vin alb.

Categorii