Iepure in bere bruna

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Iepure in bere bruna

Spălaţi iepurele, îl tăiaţi bucăţi, să aveţi patru bucăţi de picioare, 4 bucăţi din spate sau puteţi să îl cumpăraţi gata tranşat. Spălaţi plantele aromatice şi tocaţi cimbrul şi rozmarinul. Spălaţi şi decojiţi lămâia, păstraţi cojiţele. Stoarceţi lămâia peste iepure, adăugaţi sare, piper negru proaspăt măcinat, coriandru, cimbrul şi rozmarinul tocat şi vă îngrijiţi să impregnaţi carnea de iepure cu aceste arome. Alegeţi o cratiţă pe care puteţi să o introduceţi şi la cuptor. Puneţi in ea uleiul de masline şi o aşezaţi pe plită până s-a încins bine uleiul. Spălaţi, tocaţi şi adăugaţi jumătate din usturoi, pînă începe să se rumenească, apoi adăugaţi iepurele pe care îl prăjiţi 10 minute. Adăugaţi coaja de lămâie, frunzele de salvie şi cealaltă jumătate din usturoiul tocat. Prăjiţi încă un minut pentru ca salvia să devină crocantă, apoi adăugaţi berea brună şi puneţi totul la cuptor, la 250 de grade, pentru 20 de minute. Scoateţi cratiţa adăugaţi untul şi piperul roşu. Untul se va topi peste carne şi va forma un sos cu berea brună.

Ingrediente Iepure in bere bruna

Pentru 4 porţii:

Un iepure

O lămâie

O rămurică de rozmarin

O rămurică de cimbru

5 frunze de salvie

5 căţei de usturoi

8 boabe de coriandru

25 grame de unt

O lingură de ulei de măsline

Sare

Piper roşu şi negru

330 ml de bere brună

Categorii