Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Laptele se strecoara, se lasa putin la racit, dupa care se amesteca cu galbenusurile si se bat pana la omogenizare. Acest amestec sa pune la bain marie, se adauga si coaja confiata si amesteca pana ce se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema consistenta, se ia de pe foc, se lasa putin la rece, apoi se adauga si smantana si se amesteca bine. Se da 2 ore la congelator pana se intareste. Pofta buna !

Ingrediente Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

2 galbenusuri

60 g zahar pudra

200 ml lapte

250 ml smantana degresata/ frisca lichida

1 baton de vanilie/ 1 esenta de vanilie

2 linguri de coaja de portocala confiata (bucatele mici de coaja fierte in suc de portocala si zahar)

Categorii