Inghetata de capsuni cu iaurt

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 40 minute. Daca dupa acest timp nu s-a facut (se mai intampla), se pune cuva in congelator, se mai lasa 40 min, apoi se proceseaza din nou. Pentru cine nu are aparat de inghetata, se rastoarna compozitia intr-un vas, de preferinta metalic si rotund, se lasa la congelator 1h, dupa care se scoate, se amesteca energic cu o lingura de lemn si, daca e nevoie, se mai lasa 1 h, amestecand din nou dupa acest timp. Se pastreaza intr-un vas cu capac la congelator si se mananca la nevoie, daca e caldura mare!!

Ingrediente Inghetata de capsuni cu iaurt

500 g capsune

400 g iaurt grecesc

200 ml frisca lichida

150 g zahar

2 linguri miere

Categorii