Inghetata de lavanda

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de lavanda

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi. Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un vas pe foc si la 2 masuri de lichid se adauga 1 masura de zahar (asta-i motivul pentru care nu am pus cantitatea de zahar), apoi se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza, pana rezulta un sirop gros aproape de consistenta mierii de albine. La final se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa se raceasca foarte bine (se poate pune in frigider). In acest timp, se bate frisca tare, apoi se amesteca cu siropul de lavanda si cele doua picaturi de colorant, iar dupa omogenizare, se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana a doua zi sau se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30-45min. Am adaugat colorant pentru ca lavanda isi pastreaza la fiert doar aroma, nu si culoarea. Are un gust divin!

Ingrediente Inghetata de lavanda

1 cana cu flori de lavanda proaspete

nu uscate

1 l de apa

zahar (nu pun cantitatea

veti vedea pe parcurs de ce)

200 ml frisca lichida

1 lamaie

2 picaturi de colorant alimentar violet

Categorii