Jeleu din struguri Kis Mis

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele de struguri si am fiert siropul inca 10 minute cu coaja de lamaie, rasa pe lung. Am amestecat zaharul (350 g ) cu Gelfixul, apoi l-am adaugat la siropul de pe foc si am mai fiert inca 10 minute, apoi am adaugat boabele de struguri scoase si am lasat sa dea in 2-3 clocote. Am turnat jeleul fierbinte in borcane, apoi am etanseizat borcanul. Pentru o repartitie uniforma a fructelor in jeleu, am agitat usor, prin rasturnare, din 10 in 10 minute, pana s-a racit jeleul. Se depoziteaza in locuri reci. Un deliciu pentru zilele geroase de iarna. Boabe aurii, captive in jeleul galben aromat cu beteala din coaja de lamaie...

Ingrediente Jeleu din struguri Kis Mis

pentru 4 borcanele de 300 ml:

500 g struguri fara samburi Kis-Mi

500 g zahar

coaja de la 2 lamai

250 ml apa

300 g zahar

1 plic de Gelfix super 3:1

Categorii