Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Reteta culinara din categoria Oaie. Specific India. Cum sa faci Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Un fel principal indian foarte consistent. O explozie de condimente, aromat si bine echilibrat. Un preparat de sfarsit de saptamana. Va indemn sa incercati.
INGREDIENTE
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine uleiul, adaugam continutul din oala (respectati instructiunile de manevrare a oalei sub presiune ).
Amestecam si lasam 10 min la foc mic pana scade un pic continutul din tigaie.
Adaugam iaurtul, amestecam bine asteptam 2-3 minute, adaugam piperul si smantana, amestecam si asteptam inca 2 -3 minute.
La sfarsit adaugam menta, garam masala si gheea impreuna cu ardeiul iute.
Amestecam de cateva ori si oprim flacara.
La sfarsit presaram cu frunze de coriandru daca va place.
Se serveste imediat alaturi de lipii si orez.
Pofta buna!
Ingrediente Lamb Kadai- berbecut in stil indian
1 .200 kg pulpa de berbecut taiata bucati potrivite
1 ceapa mare tocata grosier
6 catei usturoi zdrobiti
2 rosii mari (400g) tocate grosier
O lingura rasa de ghimbir dat prin razatoare
O lingura suc de lamaie
O lingurita boia de ardei dulce
O jumatate lingurita turmenic
O jumatate lingurita piper macinat
2 linguri ulei
O jumatate cana iaurt
2-3 linguri smantana de gatit
10-15 g ghee
Un ardei verde iute taiat julienne
O lingurita rasa chimen macinat
O lingurita rasa gram masala
O jumatate lingurita menta uscata
Sare dupa gust
Pentru servit : Frunze coriandru (optional)