Langos

Timp de preparare 3 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie sa nu fie tare calda ca apoi nu o sa creasca!!!) Apoi se pune in miljocul faini, se adauga sarea, 2 lg de ulei si se framnata.Spre sfarsit se pune si celelate 2 lg de ulei. Se lasa sa creasca vre-o 2 ore, apoi se unge un platou sau mainile cu ulei si se ia putin aluat si i se da o forma, pe care o punem intr-o tigaie cu ulei unde uleiul trebuie sa fie cald.O prajim pe o parte si pe alta. Se poate servi cu branza telemea rasa prin razatoarea mica si amestecata cu o lingura de smantana, sau cu gem,cu miere de albina si un pahar de lapte. Pofta Buna!!!

Ingrediente Langos

300-500 g faina

1 cub de drojdie

1 lingurita de sare

200-250 ml apa

4 lg de ulei

Categorii