Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se dau la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor. Se separa albusurile de glbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 6 linguri de zahar pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine. Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine. Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca. Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece, apoi se pot servi ca un desert absolut delicios. Pofta buna!

Ingrediente Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

(cca 8 cosulete)

1 pachet de foi de placinta

100 g margarina

2 oua

4 linguri de amidon de porumb

1 cana de lapte

50 g unt sau margarina

150 g zahar

100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata

decor jumatati de caise(din compot)

cateva tablete mici de ciocolata alba

laptele de pasare:

2 oua

7 linguri de zahar

300 ml lapte

vanilie

sirop sau dulceata de afine

4 linguri de amidon alimentar

100 g unt sau margarina

Categorii