Lasagna clasica reteta traditionala italiana
Lasagna clasica reteta traditionala italiana - Iata cum se prepara Lasagna clasica reteta traditionala italiana.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lasagna clasica reteta traditionala italiana
Lasagna clasica reteta traditionala italiana este un fel de mancare italian extrem de popular si apreciat in intreaga lume. Aceasta reteta clasica de lasagna combina straturi de paste proaspete sau uscate cu un amestec delicios de sos de carne, sos bechamel si branza, rezultand un preparat bogat si reconfortant, perfect pentru a fi savurat intr-o zi de sarbatoare sau oricand doresti sa te rasfeti cu o masa delicioasa. Pentru Lasagna clasica reteta traditionala italiana ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi lasagna, carne tocata, sos de rosii, ceapa, sos bechamel, mozzarella.
Ingrediente Lasagna clasica reteta traditionala italiana 400 g foi de lasagna (proaspete sau uscate) 500 g carne de vita sau amestec carne de vita si porc 800 g sos de rosii 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, maruntiti 1 lingurita de oregano uscat 1 lingurita de busuioc uscat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat 500 ml sos bechamel (facut din 50 g unt, 50 g faina si 500 ml lapte) 200 g branza rasa (mozzarella, parmezan sau un amestec) Ulei de masline pentru uns tavaCum se prepara Lasagna clasica reteta traditionala italiana
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge usor o tava de copt cu putin ulei de masline.
Intr-o tigaie mare, caleste ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline pana devin translucide. Adauga carnea tocata si prajeste-o pana se rumeneste si se desface in bucati mici. Scurge surplusul de grasime daca este necesar. Adauga sosul de rosii si condimentele (oregano, busuioc, sare si piper) si lasa compozitia sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Intr-un alt vas, pregateste sosul bechamel topind untul intr-o cratita la foc mediu. Adauga faina si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Treptat, adauga laptele si amesteca continuu pana obtii un sos cremos si fara cocoloase. In tava unsa, asaza un strat subtire de sos de carne, apoi un strat de foi de lasagna. Alterneaza straturile de sos de carne, sos bechamel si foi de lasagna pana termini toate ingredientele, asigurandu-te ca ultimul strat este de sos bechamel. Presara branza rasa peste ultimul strat de sos bechamel.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace lasagna in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute. Dupa 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si mai coace lasagna timp de inca 15-20 de minute sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.
Lasa lasagna sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a o taia in bucati si a o servi. Serveste alaturi de o salata caprese sau o salata de cruditati.
Recomandam si tagliatelle cu muschi de vita Pofta buna!
Ingrediente Lasagna clasica reteta traditionala italiana
Ingrediente Lasagna clasica reteta traditionala italiana
400 g foi de lasagna (proaspete sau uscate)
500 g carne de vita sau amestec carne de vita si porc
800 g sos de rosii
1 ceapa mare, tocata
2 catei de usturoi, maruntiti
1 lingurita de oregano uscat
1 lingurita de busuioc uscat
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
500 ml sos bechamel (facut din 50 g unt, 50 g faina si 500 ml lapte)
200 g branza rasa (mozzarella, parmezan sau un amestec)
Ulei de masline pentru uns tava