Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

Reteta culinara Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar din categoria Lasagna. Specific Romania. Cum sa faci Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

 

Cum îmi plac mult pastele, am găsit într-o zi o rețetă pe care am vrut neapărat s-o fac. Mai mult de dragul pozei, căci în realitate nu prea am ținut cont de ingredientele din rețetă, așa că am refăcut-o total. În loc de brânzeturi și verdețuri ca umplutură, am folosit șuncă țărănească crud uscată și felii de cașcaval. Iar sosul de smântână cu muștar, acrișor, onctuos și sățios a contribuit mult la reușita acestui preparat. Preparatul, care este consistent poate fi un aperitiv special, sau o mâncare în sine, cu sos și roșii proaspete, răcoritoare. Aceasta este rețeta și poza care mi-a plăcut: https://www.academiabarilla.it/ricetta/mini-rotoli-di-lasagne/ Am pregătit/fiert atâtea lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveam, adică 10.    

 

INGREDIENTE
100 grame de lasagna ondulate (10 bucăți) 100 grame de șuncă 3-4 felii de cașcaval Pentru sos: 1 ceapă galbenă, medie 2-3 căței de usturoi 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui 50 grame de unt 1 lingură de muștar clasic 2 linguri încărcate de smântână grasă 1/2 linguriță de amidon alimentar (opțional) 100 ml de supă concentrată de legume

Se fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți.

Cât timp fierb pastele, se pregătește sosul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie murunt și se adaugă în tigaia cu ceapa, odată cu untul feliat, ca să se topească mai repede.

Când untul s-a topit, se mai lasă tigaia 1 minut la foc mic, ca să se pătrundă și usturoiul, după care se adaugă muștarul. Se omogenizează și se adaugă smântâna, care se încorporează puțin câte puțin.

La urmă se adaugă supa concentrată de legume, se omogenizează și se lasă sosul să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute. Opțional, dacă vreți ca sosul să fie mai dens, se poate adăuga 1/2 linguriță de amidon alimentar, subțiat într-o lingură de apă. După aceasta, se mai fierbe sosul la foc mic încă 2-3 minute.

Când lasagna a fiert, se strecoară, se clătește cu apă rece și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă și să se zvânte.

Când lasagna s-a zvântat, se întinde pe o farfurie, se suprapune o felie de șuncă (eu am ”împăturit” șunca în 3, pentru că subțire, dar și mai lată) și apoi o felie de cașcaval, tăiată în prealabil la dimensiune (la fel de lată ca lasagna).

Se rulează lasagna, cu ”umplutura” la interior și se sigilează momentan cu o scobitoare care să străpungă ruloul. Se depune mini ruloul pe o farfurie și se termină toate celelalte.

Se pune un strat de sos de smântână cu muștar într-o tavă termorezistentă și apoi se pun mini rulourile. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu, după care se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 15-20 minute. După acest interval de timp, se ia folia de aluminiu, se mai lasă tava în cuptor încă 3-4 minute, ca să mai scadă puțin sosul și apoi se stinge focul de la aragaz.

Se scot scobitorile din mini rulouri, care se servesc imediat, cu sos și roșii proaspete, răcoroase, sau cu o salată.

Ingrediente Mini rulouri de lasagna ondulate, cu sunca si cascaval, in sos de smantana si mustar

100 grame de lasagna ondulate (10 bucăți)

100 grame de șuncă

3-4 felii de cașcaval

Pentru sos:

1 ceapă galbenă, medie

2-3 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

50 grame de unt

1 lingură de muștar clasic

2 linguri încărcate de smântână grasă

1/2 linguriță de amidon alimentar (opțional)

100 ml de supă concentrată de legume

Categorii