Lasagna speciala
Reteta culinara Lasagna speciala din categoria Lasagna. Cum sa faci Lasagna speciala
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lasagna speciala
Toti din familie iubesc lasagna clasica cu carne tocata de vita. De data asta am modificat reteta si am diversificat straturile ,adaugand legume. A iesit o bunatate de lasagna -nu se putea sa nu o impartasesc cu voi.
300 gr carne tocata de vita 1 dovlecel 1 ceapa 1 morcov mare 1 pachet foi lasagna proaspete 2 catei usturoi 2-3 rosii din conserva pasta de rosii branza mozarella razuita sare, piper, ardei iute.boia,dafin, cimbru verde 1 pahar vin rosu; concentrat supa de vita ulei de masline sos bechamel (qb) Carnea o tocam (eu am avut carne de vitel mai grasa) Alegem dovlecel mai mic-verde-il spalam si il razuim pe razatoarea medie-la fel si morcovul. Ceapa o taiem solzisori; Intr-o tigaie punem ulei de masline si calim putin legumele pana se inmoaie -nu foarte mult. Adaugam sare, piper si ardei iute dupa gust. adaugam putin din sosul bechamel. Punem deoparte pana pregatim si carnea. Tocam marunt putina ceapa si calim cu ulei de masline si o frunza de dafin. Cand se rumeneste adaugam carnea pe care o prajum pana capata o culoare rumenie-punem sare, piper si apoi boia, usturoi tocat marunt. Adaugam dupa gust si cimbru verde-apoi adaugam rosiile tocate marunt si ele, impreuna cu pasta de rosii. DUpa 2 minutte turnam vinul-lasam sa scada la foc mare si apoi adaugam supa facuta din concentrat de carne-cca 1 pahar. LAsam sa se gateasca bine carnea sis a se formeze un sos (vezi carnea pentru sos bolognese) Pregatim si sosul bechamel. Se poate cumpara dar eu prefer sa il fac dupa gust-de obicei fac dupa ochi dar reteta clasica e la 75 gr unt punem cca 40 gr faina si 1 l lapte. Punem sare, piper si nucsoara razuita.FIerbem putin pe foc . Nu trebuie sa fie foarte gros. E timpul sa construim straturile-in vasul in care se prepara punem putin sos bechamel-adaugam o foaie+carne+foaie +sos bechamel +legume+foaie...repetam alternativ pana terminam. Deasupra ultimei foi punem un strat generos de becahmel si presaram cu mozarella razuita-dam la cuptor pentru cca 25 minute-pana se rumeneste frumos deasupra.Ingrediente Lasagna speciala
300 gr carne tocata de vita
1 dovlecel
1 ceapa
1 morcov mare
1 pachet foi lasagna proaspete
2 catei usturoi
2-3 rosii din conserva
pasta de rosii
branza mozarella razuita
sare, piper, ardei iute.boia,dafin, cimbru verde
1 pahar vin rosu; concentrat supa de vita
ulei de masline
sos bechamel (qb)