Lasagna cu branzeturi

Reteta culinara Lasagna cu branzeturi din categoria Lasagna. Specific Romania. Cum sa faci Lasagna cu branzeturi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lasagna cu branzeturi

 

Mi-au plăcut pastele dintotdeauna, iar de brânzeturi m-am atașat mai târziu, dar bine, așa că de fiecare dată când pot face o rețetă care să le includă, mi se pare că este ceva special. Am făcut astăzi o tavă de lasagna cu brânzeturi în care am folosit ceea ce am avut la îndemână, în această perioadă a pandemiei, care ne restricționează deplasările după cumpărături. Astfel încât, în loc de brânză de vaci am folosit cremă de brânză, iar smântâna naturală a fost înlocuită cu ceea ce avem de la supermarket, dar aceasta nu a adus nici un prejudiciu calității produsului final. Așa că poate este bine ca uneori să renunțăm la unele prejudecăți și să avem curajul să gătim preparate din ceea ce avem la îndemână, pentru că sunt toate șansele să fim foarte mulțumiți, până la urmă.

 

INGREDIENTE
9 foi de lasagna 4oo grame de telemea de vaci 200 grame de brânză de vaci (am folosit cremă de brânză) 6 ouă 250 grame de smântână 100 grame de mozzarella 100 ml de lapte unt pentru uns tava 2 linguri de pesmet sare (opțional)

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare. Se adaugă brânza de vaci și trei ouă întregi. Se amestecă bine, pentru omogenizare și se obține o umplutură consistentă.

Se mixează celelalte trei ouă și se amestecă bine cu smântâna.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se presară pesmetul, pe toată suprafața tăvii.

Se pune primul strat de foi de lasagna (3), care se stropesc uniform cu lapte.

Se pune o jumătate din cantitatea de umplutură și se acoperă cu alte 3 foi de lasagna.

Se stropesc foile cu lapte și se întinde uniform și restul de umplutură de brânză.

Se acoperă acest strat de umplutură de brânză, cu alte trei foi de lasagna.

Se toarnă deasupra amestecul de ouă cu smântână, se nivelează și apoi se presară mozzarella deasupra.

Se dă tava la cuptor până ce se rumenește frumos (aproximativ o oră).

Când lasagna este gata, se scoate din cuptor și se servește fierbinte.

Ingrediente Lasagna cu branzeturi

9 foi de lasagna

4oo grame de telemea de vaci

200 grame de brânză de vaci (am folosit cremă de brânză)

6 ouă

250 grame de smântână

100 grame de mozzarella

100 ml de lapte

unt pentru uns tava

2 linguri de pesmet

sare (opțional)

Categorii