Lasagna cu sos ragu si parmezan

Reteta culinara Lasagna cu sos ragu si parmezan din categoria Lasagna. Specific Italia. Cum sa faci Lasagna cu sos ragu si parmezan
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lasagna cu sos ragu si parmezan
Va veti mira dar eu am mancat o singura data lasagna,la un restaurant, si nu mi-a placut. De aceea nu m-am sfaramat sa o fac nici acasa. E oarecum laborios de facut si poate ca nici prea ieftina nu este... La dorinta sotului, m-am documentat si am ales varianta de pe "e-retete.ro". Difera cateva dintre ingrediente si proportii la sosuri fata de ce-am citit pe bucataras. Am scos uleiul de la sos si redus untul pentru ca, desi carnea era doar de vitel lasagna a lasat cam multa grasime. Eu n-am gasit in zona foi Barilla si nici parmezan verde dar se pare ca cel mai bun rezultat se obtine cu acestea. Pentru a nu fi consumtiva de timp pregatirea, preparati sosul ragu cu o zi inainte si totul devine mai rapid. Cel mai bine este sa pregatiti mai mult sos o data, sa-l portionati si congelati fiindca se pastreaza foarte bine. Asta pentru cei foarte ocupati. Eu sunt adepta mancarurilor proaspat facute (in perioadele anului in care imi permite programul). EDITEZ: sotul meu abia acum a venit si a terminat de mancat, m-a felicitat si a spus ca a fost foarte buna iar eu tin sa va comunic asta ca sa dau ok-ul, supervisorul meu fiind foooaaarte pretentios :).
Ingrediente Lasagna cu sos ragu si parmezan
9 foi lasagna (recomandat Barilla) pentru o tava de 20x15 cm
1 portie ragu conform linkului indicat in modul de preparare (pentru 4 straturi de foi puteti face doar din 500g carne)
100 gr parmezan (recomandat din cel aromat fara usturoi dar in lipsa puneti parmezan simplu razuit) - am folosit pecorino romano (mai ieftin)
2 portii sos bechamel (din 600 ml lapte) conform linkului indicat in modul de pregatire
un strop de ulei