Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe
Reteta culinara Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe din categoria Muraturi. Specific Iordania. Cum sa faci Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe
Maslinele verzi sunt o delicatesa care se prepara in aceasta perioada.Se conserva intregi, umplute sau taiate rondele.Ingredientele obligatorii sunt ardeiul iute si lamaia. Se pastreaza 3 zile in apa( pentru a disparea amareala) si abia apoi se pun in borcane. Se pot consuma dupa cca 1 luna.Dar cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai bune.
Ingrediente Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe
10 kg masline verzi
2,5 kg lamai
6-8 ardei iuti mari( in functie de cat dorim maslinele de picante)
apa
sare grunjoasa
cca 700 ml ulei de masline natural,nerafinat