Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Reteta culinara Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe din categoria Muraturi. Specific Iordania. Cum sa faci Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

 

Maslinele verzi sunt o delicatesa care se prepara in aceasta perioada.Se conserva intregi, umplute sau taiate rondele.Ingredientele obligatorii sunt ardeiul iute si lamaia. Se pastreaza 3 zile in apa( pentru a disparea amareala) si abia apoi se pun in borcane. Se pot consuma dupa cca 1 luna.Dar cu cat sunt mai vechi cu atat sunt mai bune.

Ingrediente Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

10 kg masline verzi  

2,5 kg lamai  

6-8 ardei iuti mari( in functie de cat dorim maslinele de picante)  

apa  

sare grunjoasa  

cca 700 ml ulei de masline natural,nerafinat

Categorii