Melci cu branza

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Melci cu branza

1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care se adauga galbenusurile, untul moale, zaharul pudra si cel vanilat, coaja de lamaie si sarea. Apoi treptat se adauga faina. Cand s-a pus jumatate din faina,se bate bine fie cu mixerul, fie cu mana, sau in cel mai bun caz cu un aparat de framantat, pana face basici de aer. In final se adauga treptat si restul de faina, pana se obtine un aluat omogen.Se acopera vasul cu un prosop de bucatariesi se lasa la dospit 30-40 de minute, intr-un loc caldut si ferit de curenti da aer. 2.Se incinge cuptorul la 180C . Se infaineaza bine planseta sau blatul de bucatarie si se rastoarna aluatul. 3.Se intinde foaie groasa de 0,5 – 1 cm si se umple.Pentru umplutura de branza ,se amesteca ingredientele. Daca branza este foarte lichida de pun si 1-2 linguri de gris. Se intinde aluatul, apoi pasta de branza si se presara stafidele.Se face sul si apoi se taie felii. 4.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza acesti melci cu branza la distanta intre ei pentru a nu se lipi.Se coc in cuptor preincalzit 40 de minute.Dupa 30 de minute, cand deja melcisorii sunt aproape gata, usor rumeni, se pensuleaza repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar. Acest sirop va fi absorbit de melcii calzi si ii va face cremosi si gustosi!Se reintroduce tava la cuptor pentru ultimele 10 minute, pana se coc complet. Trebuie sa fie rumeni bine si aluatul sa fie copt si la interior. Pofta buna! Nota:Am folosit reteta Dianei si Oanei de pe site-ul savoriurbane , carora le multumesc mult pentru idee.

Ingrediente Melci cu branza

Pentru aluat:

800g. faina

3 galbenusuri

120g. zahar pudra

500 ml. lapte

150 g. unt

25 g. drojdie

1 lingura de zahar to

1 zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

un praf de sare

Pentru umplutura:

550 g. branza de vaci

200 g. zahar

100 g. stafide

2 lingurite coaja rasa de lamaie

1 zahar vanilat

Pentru sirop:

50 ml. lapte

4 linguri mari de zahar

Categorii