Melci cu nuca

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Melci cu nuca

Aluatul: Se cerne faina intr-un castron, in mijlocul ei se pune drojdia maruntita si zaharul si se toarna laptele caldut. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de mana. Se acopera vasul cu un prosop si se pune la crascut pentru 15 min. Se taie untul in cubulete si se adauga in aluat inpreuna cu galbenusul care a fost frecat cu sare. Se framanta din nou aluatul si se mai lasa la crescut inca 30 min. Umplutura: Se amesteca nuca macinata cu cacaua, esenta de rom, stafidele, laptele caldut si zaharul dupa gust. Asamblarea: Se mai framanta inca o data aluatul dupa care se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm. Se pune umplutura peste foaie si se ruleaza. Din aceasta rulada se taie felii de 3-4 cm si se aseaza in tava unsa cu unt . Se dau la copt pentru 30-40 min . Intre timp se amesteca celalalt galbenus ci 1 lingurita de zahar dizolvat in apa cu care se ung melcii cu 10 min inainte de a se coace. Va urez pofta buna!

Ingrediente Melci cu nuca

Pentru aluat: 250 g faina

15 g drojdie

2 linguri zahar

130 ml lapte

30 g unt

1 varf de cutit sare

2 galbenusuri

1 lingura unt pentru tava.

Pentru umplutura: 100 g stafide

250 g nuca macinata

1 esenta de rom

70 ml lapte

2 linguri de cacao

zahar dupa gust .

Categorii