Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca.Impartim aluatul in doua.Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam zaharul cu scortisoara si punem jumatate din cantitate pe o foaie si jumatate pe cealalta foaie.Stropim cu esenta de vanilie. Rulam cu grija si apoi modelam aluatul in forma de melci.Batem bine un galbenus de ou.Ungem melcisorii mai intai cu ulei si apoi cu galbenus.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu hartie de copt si asezam melcisorii in ea. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca frumos. Sunt deliciosi!

Ingrediente Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina.

500 g faina

250 ml lapte

1 plic drojdie(7grame)

50 g zahar

80 g unt

1 ou

1 praf de sare

Pentru umplutura

6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun

6-8 linguri scortisoara

esenta de vanilie

Pentru un

ulei

1 galbenu

Categorii