Mere la borcan pentru deserturi

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mere la borcan pentru deserturi

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere). Presarati si zaharul, apoi puneti cratita pe foc. La foc potrivit, lasati merele sa scada, timp in care invartiti des in ele, pentru a nu se prinde de oala. Cand lichidul este scazut bine, trageti cratita de pe foc. Adaugati scortisoara si amestecati sa o incorporati. Puneti merele calde in borcane. Inchideti bine capacele, apoi inveliti borcanele in hartie. Asezati borcanele intr-o cratita mai larga, puneti apa calduta cat sa acoperiti pe 3/4 borcanele, iar deasupra asezati un prosop de bucatarie. Puneti cratita cu borcane pe foc, le sterilizati 25 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa. Cand sunt gata, puneti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi, cand s-au racit. Le pastrati la loc racoros. Din aceasta cantitate au iesit 4 borcane de 800 gr, 2 de 370 gr si unul de 220 gr.

Ingrediente Mere la borcan pentru deserturi

6 kg mere

6 linguri zahar

70 ml ulei

1-2 lingurite scortisoara

Categorii