Miel cu usturoi si otet balsamic

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Franta. Cum sa faci Miel cu usturoi si otet balsamic

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Miel cu usturoi si otet balsamic

 

 Ma  straduiesc sa aduc pe masa si in atentia voastra, mereu retete noi. Pot sa va spun ca acum ceva anisori nu mancam deloc miel. De cand  am inceput sa testez retete noi sunt foarte multumita. Aceasta reteta cu siguranta o sa mai fie preparat pentru ca a iesit foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE
1.6 kg pulpa miel 1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ] 100 ml ulei masline 50 ml otet balsamic 50 gr slanina afumata 2 morcovi noi 2 caciulii usturoi 2 fire usturoi verde 1 lingura rozmarin uscat maruntit 1 lingura menta uscata 1 lingura boia dulce 1 lingurita piper negru macinat 1 legatura mica de patrunjel verde sare Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline. Pulpa de miel se curata si sespala . Cu varful cutitului se inteapa carnea si se pun in acele buzunarase cateii de usturoi si feliute de slaninuta . Se maseaza bine carnea cu sare , rozmarin , boia , menta si ulei de masline . Asezati pulpa de miel in vas deasupra cartofilor ,impreuna cu rondele de morcovi noi.Turnati o cana de apa in vas . Pulverizati peste carne otetul balsamic . Vasul ceramic , acoperit se da la cuptor timp de 3 ore la 160 grade Celsius . Se ridica capacul si se mai lasa la temperatura mare pentru rumenire . La servire adaugati din abundenta ,usturoi verde taiat marunt si patrunjel verde tocat . Alaturat puneti salata preferata . Noi am avut salata de varza verde .

Ingrediente Miel cu usturoi si otet balsamic

1.6 kg pulpa miel

1.5 kg cartofi noi [jumatate rosii mai mari si jumatate albi mai mici ]

100 ml ulei masline

50 ml otet balsamic

50 gr slanina afumata

2 morcovi noi

2 caciulii usturoi

2 fire usturoi verde

1 lingura rozmarin uscat maruntit

1 lingura menta uscata

1 lingura boia dulce

1 lingurita piper negru macinat

1 legatura mica de patrunjel verde

sare

Categorii