Miel in stil persan

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Iran. Cum sa faci Miel in stil persan

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Miel in stil persan

 

 Aceasta reteta de miel este preluata de la Chef Ariana Bundy. Emisiunile culinare ,,Gastronomie iraniana cu Ariana "' sunt fascinante. Am admirat delicatete si pricepera renumitei realizatoare cat si preparatele cu aroma orientala. Pentru ca nu am avut vas tajine, am folosit vasul roman.

 

INGREDIENTE
2.5 Kg miel- picior, gat, coastita 100 ml ulei masline 10 catei usturoi 2 cepe 2 lamai uscate 2 linguri pasta rosii 1 lingurita pudra de curcuma 1 lingura menta uscat 1 lingurita boia dulce ardei 1 lingurita piper cu lamaiie patrunjel verde tocat [reteta prevedea coriandru verde ] sare Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore. Asezati carnea marinata in vasul roman [ care a fost tinut in apa, ca sa nu se crape la cuptor] . Printre carne, distribuiti felii de ceapa, catei de usturoi si lamaia uscat, taiata. Puneti o cana de apa si capacul peste vasul roman. Se da vasul la cuptor timp de 3 ore la 180 grade C. In ultima jumatate de ora se scoate capacul si se lasa friptura sa se rumeneasca.

Ingrediente Miel in stil persan

2.5 Kg miel- picior, gat, coastita

100 ml ulei masline

10 catei usturoi

2 cepe

2 lamai uscate

2 linguri pasta rosii

1 lingurita pudra de curcuma

1 lingura menta uscat

1 lingurita boia dulce ardei

1 lingurita piper cu lamaiie

patrunjel verde tocat [reteta prevedea coriandru verde ]

sare

Categorii