Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Piureul: Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita. Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand legumele sunt fierte se scurge supa dar nu toata, mai lasam cam 100 ml. Adaugam laptele si untul si cu un blender vertical, transformam legumele intr-un piure fin. Asezonam cu sare si piper. Sosul: Intr-o cratita mica, punem supa in care au fiert morcovii si telina si adaugam gemul de mure, cimbrul si asteptam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul balsamic si lasam sa scada la jumatate. Cand a scazut la jumatate, adaugam untul care face sosul mai catifelat, amestecam bine si asezonam cu sare si piper. Carnea: O curatam bine de marinata si o stergem bine cu servetele de bucatarie. Tragem carnea la tigaie cu un cub de unt, putin ulei, cimbru si 1 catel de usturoi zdrobit cam 8 minute avand grija sa ii dam fata pe toate partile. Incalzim cuptorul la 180, asezonam carnea cu sare si piper si turnam peste ea sosul rezultat din tigaie cu tot cu cimbru si usturoi. O punem in folie de aluminiu, sigilam bine folia si mai dam carnea la cuptor inca 8 min.

Ingrediente Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Pentru marinata:

muschi de caprioara - 1 kg

750 ml vin rosu sec

coaja de la o portocala

cimbru proaspat - 2

3 crengute

2 frunze de dafin

4 catei de usturoi zdrobiti

1 ceapa mare taiata rondele

10 boabe de piper negru zdrobite

12 boabe de ienibahar zdrobite - 2 pastai de cardamon zdrobite

Se lasa carnea la marinat 24 de ore!

Pentru piure

:

6 teline mici sau 2 mari

10 morcovi

1L supa de pui

100 ml lapte

50g unt

sare

piper

Pentru sos:

supa in care am fiert telina si morcovii

180g gem de mure

1 crenguta de cimbru

4 linguri otet balsamic

sucul de la jumatate de portocala

50g unt

sare

piper

Categorii