Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Perele: Curatam perele de coaja si lasam coditele. Lasam un guler de coaja in jurul coditelor. Taiem o felie subtire la celalalt capat al perelor si scoatem samburii. Intr-o cratita destul de mare incat sa stea perele bine intinse, aducem vinul si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam perele si le lasam pana incepe sa fiarba continutul din nou, apoi le posam 1, 2 minute. Le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca in lichidul in care au fost posate. Umplutura: Clatim prunele cu apa calduta si le punem intr-o cratita pe foc. Adaugam 1 cana din vinul in care au fost gatite perele. Le aducem la punctul de fierbere la foc mediu. Adaugam semintele de coriandru si frunza de dafin si le luam de pe foc. Curatam marul de coaja si seminte, il taiem in felii subtiri si il adaugam in cratita. Adaugam oul si pesmetul si amestecam pana se omogenizeaza continutul. Carnea de porc: Cu un cutit cu lama subtire si foarte bine ascutit, taiem bucatile pe lungime si facem niste tunele in care sa putem pune umplutura de prune.Condimentam cu sare si piper, inchidem capetele cu scobitori si rulam bine si strans muschiul intr-o folie transparenta in care am presarat inainte alunele maruntite. Intr-o tigaie mare, incalzim uleiul la foc mediu spre mare. Punem bucatile de muschi si le tragem la tigaie cam 5 min pe fiecare parte, intorcandu-le pana ce carnea devine roz. Terminam muschiul in cuptorul incins la 180 grade C, intre 13-15 min pana este gata. Sosul: Topim untul intr-o cratita, adaugam sosul brun si zeama de portocala, lasam pana incepe sa fiarba si il mai gatim 2, 3 min. Adaugam smantana, asezonam cu sare si il lasam pana fierbe dupa care il mai lasam cam 3 min. Luam sosul de pe foc si il pastram cald. Mod de preparare: Incingem o cratita pentru sos la foc mediu si adaugam cele 2 linguri de unt nesarat. Sotam ceapa, telina si morcovul pana se caramelizeaza, cam 5, 6 min. Adaugam pasta de tomate si continuam gatitul inca 1 min. Adaugam faina si amestecam sa se combine cu legumele si le mai lasam 1 min. Deglasam cratita cu vin, razuind fundul cratitei pentru a aduna bucatile caramelizate de legume. Adaugam supa de vita si frunza de dafin si amestecam pentru a combina ingredientele. Lasam continutul sa fiarba, reducem focul si lasam inca 10, 15 min sau pana ce sosul s-a redus si legumele sunt moi. Pasam sosul printr-o sita, adaugam untul rece si amestecam pana ce sosul devine cremos si matasos.

Ingrediente Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Pentru 4 portii:

Perele:

- 4 jumatati de pere

- 2 cani de vin rosu

- 3 linguri de zahar

Umplutura:

- 113g prune uscate

- 1 lingura de seminte de coriandr

- 1 frunza de dafin

- 1 mar tare

- 1 ou

- 2 linguri de pesmet

Sosul:

- 2 linguri de unt nesarat

- 2 cani sos brun (brown sauce)

- 2 linguri zeama de portocala

- 2 cani de smantana

- sare

Carnea de porc:

- 1 kg muschi de porc taiat in doua

- sare

piper verde

- 85g alune taiate in bucati mai mari

- 2 linguri de ulei

Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce):

- 2 linguri de unt nesarat

- 1 ceapa de marime medie

tocata mai mare

- 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala

in cazul acesta folositi radacina

tocata

- 1 morcov tocat

- 1 lingura pasta de tomate

- 2 linguri de faina sau amidon

- 60 ml de vin

- 350 ml supa de vita

- 1 frunza de dafin

- sare si piper dupa gust

- 1 lingura de unt rece

Categorii