Muschi de vita la cuptor

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschi de vita la cuptor

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust, vinul, uleiul si apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu folie si dam la rece 24 ore, din cand in cand intoarcem carnea in marinada. Intr-o tava (eu am tapetat cu hartie de copt) adaugam carnea, crengutele de rozmarin si 1/2 din marinata in care a stat carnea. Acoperim cu folie de aluminiu. Dam la cuptorul incalzit la 220 g 15 min, timp in care carnea va face o crusta, dam focul la 170-180 grade C si lasam cca 3 ore, Din ora in ora intoarcem carnea in marinata, in ultima jumatate de ora indepartam folia ca sa se rumeneasca frumos, verificam daca este gata cand furculita intra usor in carne. In sosul ramas de la marinata eu am facut cartofi cu rozmarin la cuptor.

Ingrediente Muschi de vita la cuptor

1 kg muschi de vita

1 l lapte

sare

piper

boia de ardei dulce

1 morcov

1 ceapa

1 capatana usturoi

1 ardei iute

rozmarin

2 crengute cimbru

200 ml vin rosu

50 ml ulei de masline

apa

Categorii