Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

Se curata muschiuletul, se spala si se sterge de apa, se unge cu mustarul amestecat cu uleiul de masline si se trece prin amestecul de condimente. Amestecul se prepara in felul urmator, toate ingredientele, inclusiv ierburile aromate, uscate, se zdrobesc fin intr-un mojar sau se macina foarte fin. Aveti grija sa cuprinda toata carnea, apoi se aseaza int-o tava cu hartie de copt, unsa cu putin ulei de masline si se impacheteaza. Se coace in cuptorul incalzit 40-50 minute, apoi se descopera si se lasa pana ce se rumeneste. Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca 5 min, apoi se scurge de apa si se pune in blender. Adaugam usturoiul pisat, untul si lasam ca blenderul sa-si faca treaba. Spre final adaugam smantana si condimentam cu sare si piper dupa gust. Serviti alaturi de piureul de spanac si sosul lasat de carne, este delicios! Pofta mare!

Ingrediente Muschiulet de porc in crusta de condimente cu piure de spanac

600 gr muschiult de porc

1 lingura mustar

2-3 linguri ulei de masline

Amestec de condimente cca 15 grame:

sare

piper

boia de ardei dulce

praf de usturoi

chimen

boabe de mustar alb

cimbru

coriandru

rozmarin

maghiran

chilli

cuisoare

frunze de dafin

Piure de spanac:

1 kg spanac

2 catei de usturoi

20 gr unt

100 ml smantana 25 %

sare

piper

Categorii