Nectar de caise

Reteta culinara din categoria Sirop / Compot. Cum sa faci Nectar de caise

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Nectar de caise

 

Retete de vara Si daca tot am gasit in piata caise romanesti, foarte bine coapte si aromate am facut o portie de nectar pentru perioada de vara.

 

INGREDIENTE
2 kg caise bine coapte 1,2l apa 500 gr zahar zeama de la o lamaie

Spalam caisele, le scurgem si scoatem samburii. Pasam caisele.

Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute.

Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta.

Daca dorim sa le pastram peste iarna, sterilizam sticlele cu nectar la bain-marie.

Ingrediente Nectar de caise

2 kg caise bine coapte

1,2l apa

500 gr zahar

zeama de la o lamaie

Categorii