Nectar de capsuni

Reteta culinara Nectar de capsuni din categoria Sirop / Compot. Specific Romania. Cum sa faci Nectar de capsuni

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Nectar de capsuni

 

Pentru prima data am preparat nectar in casa! Am ales să fac căpșuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, parfumate, care au ajutat foarte mult, pentru ca au iesit super delicioase si gustoase! M-am bucurat foarte mult cand l-am gustat si am vazut ca rezultatul este minunat: wow, curcubeu pe cer! 😍💓💓 Am ales varianta cu îndulcitor natural, dar poți folosi zahăr! Merita sa-l pregatesti, sa te bucuri iarna de o sticla parfumata!

3 kg de căpșuni dulci și coapte 600 gr îndulcitor pudră (sau 600 gr zahăr, 700 dacă vrei mai dulce) 1,7 litri de apă Pregătiți mai întâi sticlele de 330 ml. Spălați-le bine cu apă fierbinte, inclusiv capacele, și scurgeți-le. Spălați bine căpșunile cu apă rece. Scurge-le putin, intr-o sita. Scoateți tulpinile frunzelor și tăiați-le în sferturi. Într-o oală mai mare, turnați apa. Adăugați îndulcitorul, transferați tigaia pe foc. Se amestecă până se topește îndulcitorul. Cand siropul incepe sa fiarba, da drumul capsunilor. Fierbe-le pe foc 3-4 minute. Pune tigaia deoparte după acest timp. Cu un blender vertical, zdrobiți fructele până obțineți nectarul. Se pune din nou tigaia pe foc si se mai caleste inca 3 minute. În acest timp, îndepărtați spuma.Opriți focul, lăsați nectarul deoparte, lăsați-l să se răcească 5 minute. Se toarnă în sticle, folosind o pâlnie. Închideți bine capacele. Înveliți sticlele în hârtie și puneți-le într-o tavă mai înaltă. Pune apă fierbinte pentru a acoperi aproximativ 3/4 din sticle. Pune deasupra un prosop de bucătărie. Se da totul pe foc, se lasa focul sa fie potrivit si din momentul in care apa incepe sa fiarba in tigaie, se lasa 20 de minute. După acest timp, opriți aragazul. Lasati-le acolo pana se racesc complet sau scoateti-le si inveliti-le intr-o patura pana a doua zi! Păstrați nectarul la rece! E prea bine să nu prepari măcar câteva sticle! Din această cantitate am primit 14 sticle de 330 ml. Poftă bună!

Ingrediente Nectar de capsuni

3 kg capsuni dulci si coapte

600 gr indulcitor pulbere (sau 600 gr zahar, 700 daca il doriti mai dulce)

1,7 litri apa

Categorii