Paine alba impletita

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid, am pus un pic de apă călduţă. Făina am pus-o într-un vas mai mare, am adaugat sarea şi treptat apa călduţă, amestecând bine. Când făina a absorbit toată apa, am adăugat drojdia, continuând omogenizarea. Am continuat framântatul punând si uleiul lingură cu lingură şi linguriţa de oţet. Am continuat frământatul timp de 10 minute. Am lasat să crească 40 minute la loc calduţ, în vasul acoperit cu folie de platic. Când şi-a dublat volumul, am scos aluatul şi l-am împărţit in 4 bucăţi. Am format 4 şnururi mai groase, pe care le-am împletit conform imaginilor: Am aşezat pâinica împletită în tava (eu am folosit una de tartă) unsă cu ulei de masline şi tapetată cu hârtie de copt şi am mai lasat-o să crească 20 minute. Când şi-a mărit volumul, am uns pîinica cu apa şi am presărat făină şi mac. Am dat-o la cuptor pentru o oră, la 200 grade. Deşi la creştere s-au mai rupt din legături, pâinica a iesit minunata! Noi am rupt-o cu mâna.. nu ne-am îndurat sa punem cuţitul pe ea.. Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com

Ingrediente Paine alba impletita

800 g făina

400 ml apă

25 g drojdie proaspătă

3 linguriţe zahăr

2 linguriţă sare

8 linguri ulei

1 linguriţă oţet

ulei de măsline ptr uns tava

Categorii