Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin din apa calda (nu fierbinte) si framantam pana obtinem un aluat vascos.Daca aveti un robot puternic sau o masina de facut paine ,puneti-le la treaba,daca nu framantati cu mana 10-15 minute. Acoperim apoi bolul si lasam aluatul sa-si dubleze volumul. Cand e gata,cu mainile unse cu ulei formam doua painici pe care le lasam sa se odihneasca in tava(am folosit doua tavite pentru chec (11x25).Dupa ce au crescut si in tavi,le coacem 45-50 de minute la 180 °C. Le lasam sa se raceasca in tavi si apoi le putem scoate si servi.Pofta buna!

Ingrediente Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau

300 g faina integrala de grau

200 g faina de hrisca

100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz)

14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata)

1 lingura rasa de sare

650 ml apa calduta

Categorii