Paine cu mei si seminte

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina. 4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti. 5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min. 6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220 grade Celsius. 7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet. Nota! Ca sa nu se usuce prea tare puneti in cuptor si un vas cu apa.

Ingrediente Paine cu mei si seminte

1100 g faina (+ extra pentru modelat)

40 g drojdie

800 ml apa calduta

3 lg ulei

70 g seminte floarea soarelui

30 g seminte de in

100 g mei decorticat

1 lgt zahar

1 lgt sare

Pentru un

dupa ce scoatem din cuptor:

50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare

Categorii